Aanvang

 

Veelgestelde vragen bij de start

 

Kan iedereen karate beoefenen? Bij karate is kracht niet belangrijk, maar wel het juist inschatten van afstand. Heel wat dames trainen bij ons, en vinden het leuk om te doen. We scheppen een duidelijk kader waarbinnen de oefeningen voorbereid worden, zodat ongevallen en kwetsuren bijna onbestaande zijn.

 

Welke kledij draag ik op de training? De traditionele kledij is de witte Gi, ook weleens kimono genoemd. Dames dragen hier onder een wit T-shirt. Verder is er geen andere kledij en zijn er geen sieraden toegestaan. We vinden het belangrijk dat er geen onderscheid is en dat iedereen met elkaar traint. Met de proeftrainingen draagt u best wat sportieve kledij.

 

Is iedereen welkom? Uiteraard, mits u 14 jaar, en het Nederlands machtig bent. Karate is bovenal een gevechtsport, en wij verwachten dat iedereen de organisatie van de training begrijpt. Door uw deelname bent u akkoord met het reglement van inwendige orde. U kan dit reglement raadplegen op deze website.

 

Wat kost mij dit? U kan 3x gratis proeftrainingen. Nadien betaalt u pro rata een bedrag in functie van de resterende maanden. De verzekering is steeds voor een volledig seizoen. Raadpleeg onze tarieven via het menu. Indien u ervoor opteert het lidmaatschap stop te zetten betalen wij u het resterende deel van het lidgeld terug.

 

Bij wie kan ik terecht voor vragen? De volledige organisatie van de training berust bij de sensei bij wie u afgroet bij het begin van de training. Omdat de terminologie in het Japans is, en de technieken nog niet gekend, lijkt karate in het begin moeilijk. Dat is ook zo, maar wij gaan er prat op een zeer goede opvolging te geven naar beginners toe.

 

Ben ik verplicht steeds te komen trainen? Neen, maar wij denken dat 1x trainen per week toch noodzakelijk is om er vat op te krijgen. Wij vragen u wel om stipt aanwezig te zijn bij de aanvang van de lessen. Het is een blijk van motivatie, en getuigt van respect voor de lesgever die zijn les beter kan afstemmen op het doelpubliek

 

Waarom is karateclub Shuhari "een tikkeltje apart"? Wij zijn totaal niet geïnteresseerd in een macho sfeer. Wij staan voor een oprechte karatebeleving waarbij niet jezelf centraal staat, maar de methode een manier is om inzicht te krijgen in het eigen functioneren. Zowel fysiek als mentaal.

 

Opmaak website

Paul Depoorter

Copyright @ All Rights Reserved